Escenic-användare i Sverige träffades

Erik från Escenic
Erik Mogensen, Escenic (Foto: Johan Möller)

Äntligen – 55 svenska utvecklare/Escenicanvändare har träffats för att snacka ihop sig om Escenic, kolla på nya versionen och mingla.

För ungefär ett år sedan började mail skickas mellan Escenics svenska kunder. Några veckor senare träffades vi för första gången och talade då om framtiden: hur vi som kunder ska förhålla oss till Escenic, synka önskelistor, hitta bra konsulter, hur Escenic fungerar som leverantör etc.

En av de saker som växte fram var en helt öppen mailinglista för användare och nyfikna (106 medlemmar just nu). Gå gärna med och lyssna. Det finns otroligt mycket erfarenhet och kunskap hos många användare som aldrig kommer fram eller sprids. Listan är ett sätt att försöka få fram den kunskapen.

Om man levererar en så konkurrensutsatt produkt som publiceringssystem tycker jag det är viktigt att odla “ekosystemet” runt det: kunder, användare, konsulter, partners, support, pluginer, moduler etc. Att få kunderna att träffas är en bra start, nu hoppas jag ansträngningarna ökar. Öppna forum kanske?

Det mesta av det här växer fram på naturlig väg för produkter med öppen källkod. Med stängd källkod och en leverantör måste det drivas fram på andra sätt.

Johan på SvD har bloggat om träffen i Utvecklingsbloggen.

Tags: , , , , , , ,

  • http://framtider.net/ Pelle Sten

    Escenica?

  • per åström

    Tack, korrigerat.. Escenica – det låter som något glittrigt rockband från 80-talet?!