Notifiering från bloggarna

I morse aktiverade vi stöd för pubsubhubbub på alla TV4-bloggar (ungefär 90 stycken). Det innebär att så fort ett inlägg publiceras så pingas en hubb. Hubben i sin tur skickar en uppdatering till “prenumeranter” om att ett nytt inlägg publicerats. På så vis får man reda på att något nytt publicerats direkt istället för att själv besöka sidan eller genom att läsa via RSS (vars flöde ofta uppdateras med några timmars mellanrum).

IM-notifieringen två minuter efter tidsstämpeln på inlägget (från Style by Kling).

Fördröjningen varierar (på de tjänster jag använt) mellan 3 sekunder och 60 minuter. Inte riktigt realtid alltså men det beror till stor del på att infrastrukturen (hubbar alltså) inte är utbyggd ännu.

Ett enkelt sätt att komma igång är att använda Notifixlite (eller PuSH Bot som gör precis samma sak). Använd:
/subscribe http://lundh.fotbollskanalen.se/feed
/subscribe http://stylebykling.tv4.se/feed
/subscribe http://ekwall.fotbollskanalen.se/feed
eller vilken annan blogg som helst på Fotbollskanalen, Hockeykanalen, Recept.nu, TV4 eller Hemmakanalen (lägg bara på /feed på URL-en).

I f-r-a-m-t-i-d-e-n kommer man kunna bygga flöden runt olika ämnen som uppdateras i realtid genom att följa olika hubbar med flera olika källor. Till exempel ämnessajter såsom Twingly Channels om till exempel Haiti, handväsk-diskussioner eller läsplattor.

Ett bra ställe att läsa mer är Superfeedrs blogg.

Tags: , , ,