Webb, Twitter och Layar

Surdegskartan började på nätet men det är sällan snabbaste sättet ifall man vill ha en adress till närmsta bageri. Därför finns det med hjälp av Fredrik Davidsson en Twitter-bot som svarar med namn, adress och kartlänk om man twittrar #surdeg (med geoposition påslaget) från telefonen.

Fredrik har även gjort ett Layar-lager som heter Surdegskartan. Layar är en “augmented reality”-app som lägger på information på det telefonkameran ser. Tänk Terminator och den digitala presentation av omvärlden såsom den visades sett genom Arnolds ögon. Ladda ner Layar (gratis och finns till iPhone eller Android) och ladda sen ner lagret “Surdegskartan”.


Så här ser Petite France ut sett genom Layar.

Fredrik har också gjort White Guide som ett lager, bra att ha om du vill äta gott. Läs mer om det här.

Tags: , , ,