Vår, pendling och trafiken

Trots sporadiska snöfall har min cykelpendlarsäsong börjat. Känns som att hitta hem igen. MEN – redan dag två har jag värsta tillbudet hittills i en klassisk “lastbil svänger höger utan att blinka, titta eller lämna företräde”. Jag hinner dock se lastbilen själv och svänga höger så jag hinner framför istället för att få den i sidan. GPS:en fångade manövern.

Jag hytte med näven och chauffören hytte tillbaka. Det enda som hände den här gången var att jag efter giren körde rakt igenom hästskit som lämpligt nog låg i en stor regnklafsig hög på vägen, men det kändes som ett lågt pris att betala.

Var rädda om varandra i trafiken alla ni cyklister, fotgängare, förare och chaufförer. Och använd INTE mobiltelefonen för mail och SMS när du kör – så sjukt vanligt förekommande.

Tags: , , ,