Google Webmaster Tools (eller ”Hur kunde det bli så fel?”)

Google Webmaster Tools är ett hjälpmedel för sajtägare för att se hur egna sajten ser ut i Googles ögon (det vill säga vad deras crawler ser). Innehåller alltså info om indexerade sidor, trasiga länkar, när crawlern senast besökte sajten och dessutom vilka Google-sökningar som gett träff på sajten (och mer därtill).

Och om man då försöker jobba upp sajten så att den landar överst på “Per Åström” känns det lite konstigt att få se det här i analysen:

Google Webmaster Tools

Först fattade jag inte hur en sån sökning kunde få träff här på min sajt. Jag fick en flashback från 2000-2001 när en sökning på “dumb motherfucker” gav träff på George Bush på grund av rankingalgoritmerna. Men i det här fallet var svaret mycket enklare. Sökningen leder till min arkiverade gamla blogg och träffen är hyfsat relevant. Testa sök själv (begränsad till strm.se).

Kolla upp din egen sajt nu, jag lovar att du också hittar något du inte visste om. Berätta gärna vad?!

 • http://www.framtider.net/ Pelle Sten

  Populäraste sökfrågorna som fått klick
  Nr % Sökfråga position
  1 100% hypergene 10

  Populäraste sökfrågorna
  Nr % Sökfråga position
  1 33% framtider 3