Löpkartor på nätet (Jogg.se vs. iForm.se)

Eftersom min Garmin är förlagd (kvarglömd i Skåne hoppas jag) så mäter jag upp löprundorna på nätet i efterhand. Jag har testat iForm och Jogg.se som båda har “rita upp din löptur”-funktioner på sina sajter.

Bäst i test enligt mig är Jogg.se: det är enklare att rita och zooma i den, och kartan med flygfoto är bra att ha eftersom parkvägar inte är med i de vanliga kartorna.

Karta från Jogg.se

Idag är det 144 dagar kvar till Stockholm Marathon. De senaste passen är (baklänges) 7.5, 6, 6, 6, 6, 5, 5, 5, 5, 5, 4 km långa (första passet 2 december). Två pass i veckan, öka långsamt och se till att kroppen håller är strategin. Upp på 10 km (början av februari) och sen börja varva korta och långa pass med olika tempo. Väldigt olikt Anders Szalkais upplägg.