Framtiden: jag är här nu (mobilt, rörligt innehåll och internet)

Har börjat läsa ett gammalt nummer av National Geographic från 1995 som innehåller ett 20-25 sidigt reportage med titeln “Information Revolution”. Handlar precis som det låter om internet och digitaliseringen i framtiden och det står att vi framöver kommer handla, kommunicera och sköta bankärenden på nätet. Rolig läsning. Vint Cerf är intervjuad men så långt har jag inte läst ännu, återkommer om det.

Ett mer konkret exempel på att framtiden är här visar Mattias Pehrsson (chef för digitala medier Skånemedia) idag: utrustad med en mobiltelefon, ett Bambuserkonto och en Powermonkey skidar han Öppet Spår (Vasaloppet) och sänder loppet på internet, kolla här. Det både imponerar och inspirerar: att tekniken finns, att det fungerar och att det faktiskt börjar användas. Som diskussionen lät tidigare idag: det är nu det händer.

Och Bambuser har en passande tagline: What happens when you have a broadcasting bus in your pocket…

Så sätt igång, börja testa, framtiden är här.