Bambuser och N95 – min premiär

Den här veckan har jag testat Bambuser. Med Bambuser skickar man ljud och rörlig bild från mobiltelefonen direkt ut på internet. Dessutom finns en chattfunktion – skrivs något på webbsidan syns det i telefonen. För att tala om för omvärlden att man sänder något kan man planera in en sändning eller skicka meddelande via Jaiku eller Twitter. Sända inslag ligger kvar.

Vi satt på Fattorian och drack kaffe och åt fruktpuré. Ganska snart så kom ett chattmeddelande upp i luren – “Ser gott ut :-)” – från en för mig okänd person (tror det var John eller Jonny eller Jonte?). Ståpäls! Hallelujah! Känslan av att “det fungerar” och vilka möjligheter som därmed öppnar sig var samma som när jag skickade mitt första email 1996. Att kunna skicka rörliga bilder live från mobiltelefonen ut på nätet och interagera kommer förändra världen!

Här är klippet:

Mitt arkiv.

Så registrera dig och testa. Enda kostnaden är dataöverföringen från telefonen och den varierar med abonnemangsform och leverantör. Andra tjänster som gör ungefär samma sak är Seesmic och Qik (men Bambuser är svenskt (eller nordiskt)).

Övrigt om Nokia N95: telefoner ska inte ha rörliga delar, det gör att de känns sköra. Små och pilliga knappar, jag fick ofta backa och skriva om. Telefonen fick slut på minne och behövde startas om åtminstone två gånger under fyra dagar(?). Bra skärm. Många program. Ganska bra kamera. Efter att ha kört Sony Ericsson i några år var det kul att testa Nokia igen. De två är alldeles för lika tycker jag, ingen karaktär alls (det skulle vara SE’s fler techie felmeddelanden då).