Nytt streamingrekord: 242 Gbit/sekund

Oprah (som i Oprah Winfrey) gjorde i måndags kväll en webcast som troligtvis gav nytt rekord i antalet samtidiga tittare på rörligt innehåll på internet. Över 500.000 samtidiga som flest vilket innebar 242 Gbit/s i genomströmning. Alla som kan lite om trafik på internet inser att det är mycket. Tydligen blev upplevelsen lite hackig för många. Gäst i sändningen var Eckhart Tolle.

Optimister pratar om att det är ett nytt steg framåt för rörlig innehåll (eller TV) på nätet.

Pessimister säger att det är ytterligare ett bevis på att rörligt på nätet inte fungerar i stor skala.

Jag säger att det är ett ytterligare ett kliv framåt för rörligt på nätet (och att det ofta blir lite hackigt när man gör något extremt).

Sändingen ligger ute som ondemand-inslag nu. Formatet som användes var “Move Media Player“. Jag har sändningen igång och får mellan 600-900 kbit/s i en jämn och fin ström. Installationen av pluginen var smidig och krävde bara en knapptryckning och ingen omstart.

Och senare i veckan under MIX så offentliggjordes ett strategiskt samarbete mellan Move och Silverlight (Microsoft). Vi får se var det slutar.