Många telefonmodeller men bara en iPhone

Sony Ericsson och Nokia har varsitt enormt utbud av mobiltelefonsmodeller. För att hitta sin modell fyller man i en enkät (finns på bådas webbsidor). Tanken verkar vara att det ska finnas en telefon som ska tillgodose kundens behov oavsett vilka krav som ställs.

Vad ska mobiltelefonen vara bra på?

Sony Ericsson – i dagsläget 64 olika modeller.
Sony Ericssons telefonutbud

Och Nokia – 56 olika modeller.
Nokias telefonutbud

Sony Ericsson använder åtminstone tre olika operativsystem: Symbian, Windows Mobile (HTC-tillverkade X1) och ytterligare ett jag inte kan namnet på.

Apple har än så länge en modell av iPhone (två om man räknar med att den finns i 8 resp. 16 GB).
iPhone

Det känns som iPhonen uppfyller samtliga funktionskrav från översta bilden bra (utom radio). Faktiskt mycket bättre än de övriga hundratalet modeller från SE och Nokia. Men trots det: hur länge till kommer det bara finnas en Apple-telefon? Efter att iPoden lanserats tog det c:a två år och två månader innan nästa modell kom, iPod Mini.