Bloggbashing (WP vs MT)

Personerna bakom bloggplattformarna Movable Type och WordPress är i luven på varandra.

Första provokationen stod Movable Type för i ett blogginlägg “A WordPress 2.5 Upgrade Guide” där det föreslog att användare av WordPress istället för att uppgradera från 2.x till 2.5 (som kommer vilken dag som helst) ska passa på att byta till Movable Type. Matt från WordPress kommenterade kort i en Twitter-post att “six apart is getting desperate, and dirty” (där Six Apart är företaget bakom Movable Type).

Michael Sippey på Six Apart svarade i en bloggpost där han skriver “we’re here to compete”.

Varpå Matt svarar i en bloggpost att “WordPress is open source“.

Och det är delvis en kamp mellan köpt mjukvara och open source. Movable Type är en produkt man köper och använder som traditionell mjukvara (men gratis för personliga bloggar med en användare) och WordPress har hela tiden varit open source. Även Movable Type har ett open source alternativ men det känns mer framtvingat av omständigheterna än som ett frivilligt beslut.

Om du orkar – läs framförallt kommentarer till de olika inläggen. Det märks att bloggar har med känslor att göra…

Som användare ska man vara glad över att det finns flera alternativ, konkurrens är bra och driver utvecklingen framåt.