Finally, I haz Spotify..

Sen en vecka tillbaka har jag Spotify. Spotify är en musikspelare ungefär som iTunes med den avgörande skillnaden att hela låtarna är tillgängliga och streamas istället för att laddas ner (kräver alltså konstant uppkoppling men man slipper hantera filer, backuper etc.) , det finns mer sociala funktioner och att det än så länge är kostnadsfritt att lyssna (i framtiden annonsfinansierat?). Mer bakgrund här till exempel. För tillfället krävs en invite för att få tillgång.

Tänk er ett barn i en godisfabrik, ungefär så är det att använda Spotify i början. Stort (men inte komplett) utbud. När jag lyssnat på en vers och refräng letar jag upp något nytt att kasta mig över. Mycket stressigt beteende….

På Google kan man hitta en del bilder på gränssnitt, alltid något, om man är nyfiken på hur det ser ut. Det blir spännande att se vad det här tar vägen.

Precis som i iTunes kan man bygga spellistor men här kan man också dela med sig av dessa genom en vanlig länk som öppnar listan. Dessutom kan man tillåta andra att förändra listan, lägga till eller ta bort låtar. Så här är min första lista, Toppen på isberget #1. Varsågoda att lägga till, förändra och lyssna.

Tags: , , , , ,

 • http://www.framtider.net/ Pelle Sten

  You are the light…! Bra!

 • http://mymlanthereal.wordpress.com mymlan

  Men hur gör man om man vill ändra?
  Jag ser att den lyser grönt till skillnad från andra spelistor men förstår inte hur man gör, hade tänkt lägga till en låt där och överraska. 🙂

 • http://www.framtider.net/ Pelle Sten

  @mymlan: Högerklicka på en låt och välj Save to > Toppen på isberget.

 • Paula Marttila

  I now haz your playlist. Låter bekant 🙂

 • Pingback: veckans godispåse « the real mymlan

 • Pingback: Julkalender fylld med Spotify-invites — blog2.0 - per åström

 • hgh

  In the end of the summer, stores generally will change garments according to the big, you think about a good shot? Coach Outlet Online also at this time to provide the most preferential price oh. In theCoach Outlet has many beautiful product, there must be a you like. Now Coach Outlet Online post a free, and Coach Outlet Online play three fold sell, so preferential price also is only thatCoach Outlet Online have.Coach Outlet  will not because low price and defective product to you, Coach Outlet Online sent as always is high quality and low price, let the public have to buy it. And not for promotion will not send you a gift. Coach Factory Outlet  will give you a nice present. You can then we choose to buy a single product, such as glasses, purse, also can buy combination suit, such as bag bag with glasses, add the purse,Coach Outlet Online suggest that you buy more favourable. Suit Coach Factory Outlet  will end in the summer before lit a time you enthusiasm, don’t blameCoach Outlet OnlineCoach Factory Outlet  just meet your heart’s deepest shopping desire. Hurry up to Coach Outlet Online and waiting for you!