Vafalls – reklam i Spotify?

Helt plötsligt får jag höra reklam mellan låtarna i Spotify? Det tog ett tag innan jag uppfattade att det var reklam och jag fattade inte heller varför; sedan lanseringen har jag varit betalande lyssnare och då slipper man reklamen.

När jag kollar mitt konto så ser jag att jag inte längre är betalande medlem utan subscribe-sidan säger: “You are currently using Spotify free. To get the most out of Spotify, sign up for premium or day pass.”

När man börjar prenumerera så är det i som ett löpande abonnemang där pengar dras en gång i månaden med automatik. Efter genomförd betalning får man ett kvitto via epost. Hm… Det fick mig att fundera…. Länge sedan jag såg det kvittot….. Hm….. Mitt betalkort löpte ut i november….. Nu är det december…. Jag har inte uppdaterat Spotify med mitt nya kortnummer….. Så är det!

Dumt att inte skicka mail ifall betalningen inte lyckas. En liten påminnelse eller notering så slipper man problemet (och nej, inget i spam-mappen heller).

Nu ska jag hala fram kortet och bli betalande lyssnare igen, det är trots allt bättre upplevelse utan reklam och 99 kronor är det värt.

Tags: , , , , ,

 • http://www.framtider.net/ Pelle Sten

  Det är som Last.fm som inte säger något när betalperioden är över. Jag undrar varje gång jag upptäcker det om de verkligen vill ha betalande kunder.

 • http://mikaelf.com/blog mikaelf

  Jag tycker inte alls att reklamen stör, och 99 kronor känns rätt mycket då jag inte kan lyssna på musiken i min mp3-spelare utan blir bunden till datorskärmen. Näe, spotify fyller sitt syfte a) gratis, och b) med små reklampauser.

 • http://salt.se Stellan

  Jag är kluven, faktiskt. Var betalande till att börja med, men har nu sagt upp för att testa gratisversionen. Reklamen ÄR rätt störande, eftersom den nästan alltid handlar om musik – en annan typ av musik än den jag lyssnar på. Man sitter och diggar till Black Sabbath, och plötsligt kommer Per Gessle in och börjar snacka skit. Jobbigt.
  Å andra sidan: 1200 spänn om året är en slant. Och man kan lätt fimpa ljudet när Gessle kommer.

 • per åström

  Jag hade gärna kunnat klicka vidare från reklamen. När jag hör Snowpatrol prata om sina låtar vill jag kunna klicka och lyssna, nu måste jag söka först (kanske har jag missat något)?

  1200 spänn om året är en del men jämförelsen blir lite bättre om man jämför med att köpa musik (digitalt eller traditionellt).

 • per åström

  Svar från Spotify:

  Hej Per

  Tack för att du rapporterade detta. Vi tittar på en lösning för att meddela just detta till dig som kund! Jag hoppas det gick bra att iaf denna gång signa up för Premium igen!

 • Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Upphittat och noterat 2008-12-09

 • geg

  När reklam kommer, stäng ner och sätt på igen. Tar en sekund.

  Fast det gör jag bara när det är riktigt irriterande reklam.

 • http://henrik.net Henke

  Aha, det var alltså därför mitt konto blev nedgraderat på samma sätt. Jag fick ju nytt kontokort för ett tag sen. Tack för tipset!

 • Ante

  Exakt samma sak hände mig denna månad…och varför gick inte betalningen igenom är ju frågan? pengar på kontot fanns det ju. Kanske ngt tekniskt fel hos Spotify?

 • per åström

  Maila och fråga! I mitt fall var orsaken tydlig (men inte bra hanterad).

 • Anonymous