Remix av dalahästar

Hittade gamla bilder som jag glömt visa:

På en skidresa förra vintern passade vi på att åka förbi Nusnäs och kolla på Dalahäst-tillverkning hos Grannas. I fabriken fanns stora högar med hästar i olika stadier – från planka till ganska färdiga. Dessutom stora partier med kasserade hästar som av olika anledningar sorterats ut (kvistiga, spruckna, för tunna och så vidare). Inspirerade kom vi på den klockrena idéen att köpa loss ett gäng och ta med till dagis. Personalen i fabriken tyckte det var så bra idé att de hjälpte till att fylla två plastpåsar med ”spillhästar” som vi fick med oss.

Riktigt glada blev sen dagispersonalen och dagisbarnen som fick göra egna dalahästar.

Hästarna visades sen på avdelningarnas Konstutställning. Och helt plötsligt har en helt ny generation en koppling till dalahästarna.

Tags: , , , ,

  • Guest

    Gillar tjocka röda… fin nu till jul..

  • http://miaankarvall.wordpress.com Mia Ankarvall

    Gillar tjocka röda… fin nu till jul..