En kalender och en modell

Trots att tre månader redan har passerat under 2011 har vi fortfarande ingen bra kalender hemma – en där det finns plats att skriva upp inplanerade aktiviteter – så det blev till att göra en egen.

Förutom det praktiska med en kalender tänkte jag också testa något annat samtidigt: senaste tiden har jag grunnat mycket över innehåll på nätet: gratis, inlåst, kostar, licenser, rättigheter, affärsmodeller osv. Testar därför tre andra saker i samma lösning: Creative Commons, Amazon AWS och Flattr. Licensmodell, teknisk plattform och ett “betalsystem”.

Creative Commons för att skapa ett “verk” som andra får förändra och återanvända så länge som upphovsmannen creddas. Amazon Web Services för att de nyligen släppte funktionen att leverera statiska sajter via S3 (betala för förbrukning = lagring och levererad data). Flattr – ett “socialt mikrobetalningssystem” – för att samla in pengar.

Slutsats alltså: om du behöver en kalender, ladda ner den jag lagt upp på minism.se. Om du gillar den och använder Flattr så klicka på Flattr-knappen. Om du vill ändra något så gör det men behåll licensen och ange ursprunget.

Tags: , , , ,