Backa upp med stil och finess – Time Machine

Med +15.000 foton, alla mail jag skickat och fått sedan 1999 och drösvis av andra saker i datorn har jag försökt göra regelbundna backuper. Senaste tiden har jag använt PsyncX. Det har fungerat men har inte varit särskilt överskådligt eller automatiskt. Och därmed har det blivit för långt mellan tillfällena.

I nya MacOSX 10.5 levereras ett backupprogram som verkar lösa det mesta (läs: hela mitt behov) av backup på ett snyggt sätt: Time Machine

1. Anslut en USB eller FW-hårddisk

time machine - dialogfråga

2. Klicka “Use as Backup Disc”

3. Färdig!

Så länge externa disken räcker kommer allt innehåll backas upp varje gång den ansluts. Senaste 24 timmar sparas varje timme, senaste månaden sparas varje dygn och sen sparas varje vecka tills disken är full. Och det blir den förr eller senare.

Det är enkelt att plocka tillbaka förlorade filer och det finns fler inställningar att göra om man vill och behöver. Läs mer här. Nu väntar jag på motsvarande tjänst för att backa upp över nätet säkert.