Snyggare mailadress

För några år sedan använde de flesta en hotmail-adress för privat mail. Early adopters och nördar hade sin egen domän. Idag är det nästan gratis att skaffa en egen domän och eget “hem” på nätet.

Jag har nyligen aktiverat domänen “minism.se”.

Namnet köpte jag via Loopia i augusti i år för 137.50 kr.

Google Apps erbjuder mail med IMAP, 4.7 GB lagring och upp till 100 registrerade användare kopplade till valfri domän gratis. Då ingår kontrollpanel, kalenderfunktioner, enkel hemsida, GTalk IM och lite annat lulllull såsom Docs (som Excel eller Word i webb-baserad light-version). Alltså 4.7 GB lagring per användare för upp till 100 registrerade användare! Det räcker långt och kostar ingenting.

Det är fortfarande lite halvmeckigt att göra rätt inställningar i kontrollpanelen (hos Loopia eller annan provider) om man inte vet vad en DNS gör, men det kommer bara bli enklare.

Det är ju otroligt mycket proffsigare att ha per@minegendoman.se än per234@hotmail.com. Oavsett sammanhang. Och i dagsläget är det bara inköp av namnet som kostar något. Högt räknat rör det sig om 50 öre per dag.

Vad minism.se ska användas till visar sig förhoppningsvis framöver.

Uppdatering: Just nu är det helt gratis med .se-domännamn på Binero.se (julkampanj). Inget krav på köp av tjänster och en registrering per kund. Så ovanstående kostnad stämmer inte, snygg mailadress kostar 0 kr första året, 150 kr/följande år. Skynda skynda!