Trender på Google: Hotness: Volcanic

Google Hot Trends visar vad som söks på just nu. Med tanke på att Google är världens största sökmotor, att Google.com ersatt adressfältet i webbläsaren och att många internetbesök inleds med just en sökning ger det en ganska bra bild av vad som är hett just nu. Tyvärr drunknar Sverige helt, kanske dyker det upp en lokal tjänst i framtiden:

10. When will this tool be available for my country or language?
Currently, Google Trends is only available in English and Chinese. Hot Trends is only available in English. We hope to roll out Google Trends in other regions and languages in the future.

På sidan Google Trends kan man själv söka efter och se hur trenden ser ut för ordet. Resultatet visas även uppdelat på regioner så det framgår att det är flest sökningar på Britney Spears från Mexico City och på Brad Pitt på spanska från Buenos Aires. Man kan även jämföra sökningar, till exempel Facebook vs. MySpace eller Svenska Dagbladet vs. Dagens Nyheter (där Svenskan söks mer i Lund men DN i Uppsala).

Men det verkar finnas luckor också, det här är vad Google lyfter upp som relevanta sökträffar:
Svenska Dagbladet vs. Dagens Nyheter
Kul för WM-data men känns inte relevant i övrigt.