Radiohead testar vidare…

Radiohead släppte senaste skivan “In Rainbows” för nedladdning utan DRM till valfritt pris innan den började säljas via de vanliga kanalerna. Ett spännande experiment.

Nu vrider de till konceptet ett varv till i samband med singelsläppet(?) av Nude. Låten är uppdelad i sina beståndsdelar: bas, sång, gitarr, trummor och så vidare och de olika delarna finns tillgängliga i iTunes och på kampanjsajten. Bitarna får man remixa som man vill: ändra nivåer, förändra, lägg till nya effekter, lägg till egen sång etc. Det färdiga resultatet laddar man upp på deras sajt där besökarna sen får rösta. Dessutom får du en widget som du kan lägga till på valfri webbsida, Facebook eller MySpace för att få fler röster.

All info finns på sajten Radiohead Remix. I skrivande stund leder “Holy Fuck Mix” med 3749 röster av totalt 294 uppladdade bidrag.

Ett lysande koncept, både engagerande och viralt. Och modigt.