Nu flyttar jag (innehåll)

Från midsommar kommer jag vara föräldraledig i sju månader. För att kunna leva vidare som vanligt (uppkopplad, information tillgänglig etcetera) trots en mer mobil tillvaro kommer jag flytta ut innehåll i “molnet“. Det är något jag tänkt göra länge, ständigt skjutit upp och inte genomfört fullt ut.

Jag vill att tjänsterna ska vara säkra så att informationen förblir privat (om den ska vara det) och att det ska finnas import/export-möjligheter (för att lämna tjänsten och för att kunna ta backup).

Det mest basala är att få ut epost, bokmärken, RSS-feeder, kontakter och kalender i molnet. Sen dokument, vanliga filer och foton etc.

Förutom att få informationen tillgänglig online hanterar man också haverier bättre.

Jag började med något snabbt och enkelt och har laddat upp 1035 bokmärken på del.icio.us/perkovich (de är default privata så det kommer ta ett tag innan jag gallrat och ändrat status). Om du också använder delicious så lägg gärna till mig som kontakt!

Dessutom har jag flyttat över to-do-listorna från iGTD som jag använt i ett halvår till Todoist. Helt webbaserat, enkelt och rent gränssnitt med kortkommandon, finns i mobilversion (inte särskilt snygg, men funkis) och tack vare att det finns ett öppet API så har en Gary King byggt en exportfunktion för backup (dock saknas importfunktion… hm….).

  • Ola

    Håll mig uppdaterad. Vart lägger du alla filer? Finns det ett billigt och tillförlitligt ställe?

  • http://mindpark.se Joakim Jardenberg

    Filer har varit mitt största bekymmer också (jag har gjort samma resa som perko gör nu för något år sedan, och det är det bästa jag gjort). Fantastiskt bra är DropBox. Det är inte helt bubbligt, det kräver att du jobbar mot lokal disk, men en vacker dag är jag säker på att de kommer med ett alternativ med virtuella mappar också.

    Man så länge man tycker det är ok att vara lite diskbunden också, och till och med kan se en fördel med att vissa filer funkar även offline, så är DropBox SJUKT bra!