Och så var kalendern i molnet…

iCal no more… Nu är kalendern flyttad till Google Apps (under domänen strm.se).

Det är mycket enkelt att registrera en Google Apps. Skapa ett konto (domän) och verifiera genom att lägga upp en fil på den aktuella domänens webb. Klicka verifiera och efter ett tag är kontot aktiverat.

Registrera en ny användare eller fortsätt på samma. Gör först en export från iCal av hela kalendern. För mig blev det 1.2 MB som innehöll alla bokningar från september 2002 till nu (och framåt). Klicka dig in i kalendern på Apps och importera.

Klart!

Imponerande att trots att det är en webbtjänst funkar den bättre än iCal: fler kortkommandon, snabbare visning, bättre sök etc. De har inte lyckats helt med AM/PM och hur datum skrivs ut. Trots att man anger det i inställningar så blir det inte rätt överallt (och i mobilgränssnittet är det likadant). Detaljer…

Nu har jag börjat labba lite med import av mail. Det är några hundratusen mail och jag vill helst att det blir rätt första gången.

  • http://mindpark.se Joakim Jardenberg

    Jag har i lite olika omgångar lyft in nära 20GB mail sammanlagt. Med Premium får man tillgång till deras email migration tool och det kan varmt rekommenderas. Det har gått helt smärtfritt.