TV4.se och WordPress – två bloggar på ny plattform

Onsdag 20 maj (före en långhelg) flyttade vi Science Fiction-bloggen till en WordPress MU-installation på ett webbhotell. Det var vårt första skarpa test med WordPress som bloggplattform bortsett Politikerbloggen och Kriminalkanalen. Skillnaden med det här testet var att dels skulle bloggen integreras med TV4.se och ha “TV4.se-look”, dels var det en WordPress Multi User-installation där tanken var att flytta över fler bloggar i samma installation.

Den andra bloggen vi lanserade var “Style by Kling” som publicerades för en vecka sen, tisdagen 9 juni. En blogg med mycket mer trafik än Scifi och med mycket fler kommentarer. Den här gången satte vi upp en installation på våra egna servrar (dit vi även kommer flytta Science Fiction-bloggen framöver).

Det har varit väldigt smidigt att komma igång och kapacitet, prestanda och tillgänglighet har varit över förväntan. Skribenterna har känt sig hemma omedelbart.

Vi använder några olika pluginer, bland annat WP Super Cache och en som vi skrivit själva för att hela tiden ha ett uppdaterat ramverk som vi hämtar in från TV4.se.

Det blir lite extra spännande att se vad som händer med sammanslagningen av WordPress MU och WordPress som det ryktas om.

Andra som uppmärksammat TV4:as plattformsbyte:
MKSE.com: TV4 väljer WordPress MU som ny bloggplattform
MKSE.com: Första TV4 bloggarna på WordPress MU rullas ut
TDH.se: TV4 satsar på WordPress MU
Jardenberg.se: Kommenterar
Knuff.se

Mer detaljer inom kort.

Tags: , , , ,

 • http://ducedo.com/ Stefan

  Det har gått ett bra tag sedan du lanserade er e-butik Lemoncurd. Jag trillade in där härromdagen och tänkte därför passa på att höra om det gick för er?

  Har ni hittat några buggar eller liknande i mjukvaran som har uppstått i efterhand?

 • per åström

  Nej, den står och tuggar och går. Det som irriterar mest är de brister i workflow – alltså mail som skickas iväg vid olika händelser – inte känns helt proffsigt. Alltså att samma mail går iväg vid två tillfällen (när ordern är lagd och när betalningen är inkommen). Sen hade det varit bra om lagersaldo hade fungerat trots att det finns variationer på en produkt. En variation (Small, Medium, Large etc.) fungerar, men har man två (Blå, Grön, Röd och storlek) så uppdateras inte lagret när någon handlar.

  Nu har jag inte följt produkten på ett halvår så jag vet inte vad senaste uppdateringarna innehåller. På grund av de anpassningar jag gjorde vågar jag inte uppgradera rakt av, kommer behöva flytta över en del texter och kodändringar först.

 • http://ducedo.com/ Stefan

  Jag har satt mig in ganska bra i koden nu, så jag kan säkert hjälpa dig med mail-biten. Vilken av dem vill du låta bli att skicka ut?

  Tyvärr känns det som att där har dykt upp än fler buggar i deras senare versioner och jag rekommenderar dig att vänta ett tag med att uppdatera. Själv har jag valt att installera en äldre version just för att undkomma de flesta buggarna.

 • http://www.moonhouse.se/ David Hall

  Fint att bygga in synkandet i en plugin. På Passagen gjorde jag ett separat PHP-skript som hämtade ramverk från huvudservern en gång varje dygn.

 • http://www.mkse.com MKSE.com Martin

  MKSE.com ska det väl vara, kul med en transparent blogg om detta!

 • per åström

  @Martin: Såklart, ändrat.

 • Pingback: 00:04 – 17:47 at Tobias

 • Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-06-17

 • perkovich

  @Stefan – har du någon länk till butiken så får jag se hur du använder den? För tillfället har jag inte tid att göra några anpassningar men jag sammanställer gärna mina tankar tydligare framöver. Har du lagt till någon funktionalitet själv?

 • Pingback: Månhus » Länksprutning – 17 June 2009

 • Pingback: WP MU tre veckor senare (med några snabba frågor till Henrik) — blog2.0 - per åström