Tänket inuti “Den Röda Lådan”

David Hall som tillsammans med mig gjorde “Den Röda Lådan” under Bonnier Hack Day verkar i den akademiska världen. Av den anledningen blev projektet inte bara “ett hack” utan också en rapport om “Visning av webbtillänglig data på särskild, därför avsedd hårdvara”. Intressant läsning – även för mig som var delaktig. Ladda ner rapporten här. Förhoppningsvis kan den inspirera fler till att göra roliga grejer i gränslandet mellan internet, data och hårdvara.


Foto: Bonnier RnD

Nu sex-sju veckor efter projektet frågar jag David vad han tyckte om hackdagen:
David: Jag är glad att fått chansen att få roligt data att jobba med och i en trevlig miljö. Saknar bara att jag inte hann prata med mer människor under tiden jag var där så att jag kunde lära känna fler Bonnier-människor (och andra).

Och om han själv fått några fler idéer efter projektet:
Jag har surfat runt en del på ELFA och andra ställen och letat efter roliga displayer att sätta upp hemma med information om försenade pendeltåg och intressanta Twitter-meddelanden. Jobbigt bara att sådana displayer är så dyra. I andra, inte lika hårdvaruinriktade, dataintegrationslösningar så har jag bland annat lekt lite med Greasemonkey och Gowalla på senaste tiden. Ska blogga om det vid tillfälle.

Tags: , , , ,