Lokalproducerat ftw!

Lokalproducerad mat, eller i alla fall vetskap om varifrån maten kommer tycker jag om (knappast ensam om det). Därför blir jag både glad och imponerad över Skåne Mejeriers iphone-app “Träffa bonden”. I appen knappar man in förpackningsinformationen som står på paketet och sen får man se varifrån mjölken kommer. Gård, ägare, fakta och bild. Klockrent och snyggt genomfört!

Och att de i Kina nyligen hittat ytterligare 25.000 ton (medvetet) förgiftad mjölkersättning som enligt uppgifter skulle vara destruerad känns som raka motsatsen till det här. Nej, jag tycker vi konsumenter ska fortsätta handla produkter med känt innehåll och ursprung. Den här appen är ett bra initiativ och att visa varifrån innehållet kommer visar också att man har koll på vad man gör (eller?).

Här dagens mellanmjölk:

Tags: , , , , ,