Håll rent både hemma och digitalt

Jag är ganska bra på att hålla undan saker i den fysiska världen. Det jag har ska användas annars ställs det undan för senare bruk (barnkläder etc., inte “pryl som kan vara bra att ha”) eller så säljs, skänks eller slängs det. Livet blir enklare så.

I det digitala livet är jag inte lika duktig. Hårddiskar växer hela tiden så det finns utrymme och bra sökfunktioner gör att man hittar igen saker trots stora volymer. Men det är ändå störande att samla på sig för mycket. Till exempel har jag:

1. Oanvända appar i iphonen
Många skärmar med appar som jag laddat ner och testat och sen inte använt igen. Eftersom jag inte sorterar prydligt så är sökfunktionen snabbaste sättet att dra igång en app. Att bläddra är hopplöst.

2. Sparar alla exponeringar från digitalkameran
“Bra att ha” – men i själva verket blir hela iPhoto segt (>25.000 bilder) och det är inte särskilt kul att kolla på bilder. Många dubletter eller liknande bilder och många dåliga.

3. Spara allt
Då och då arkiverar jag alla filer som inte används från skrivbordet i en mapp. Mappen med allting låter jag ligga kvar tills nästa städrunda och då läggs mappen i den nya mappen. Und so weiter…

Nej, det som inte används gör heller ingen nytta och ska inte finnas kvar. Bort bort bort!!

Tags: , , ,