“Webbutveckling med den lilla avdelningen” – Internetdagarna

Det är otroligt kul att få berätta vad vi håller på med på om dagarna på avdelningen på TV4. Idag fick jag tillfälle igen på Internetdagarna (Folkets Hus, Stockholm) i Media-spåret under rubriken Utvecklingsarbetet. Moderator var @jocke och efter mig pratade @tdhse och @morpac.

Här är presentationen:

Och sessionen livesändes med Bambuser och finns att se här:

Det jag tar med mig från konferensen är Jeff Cole och Jonas Birgersson från keynoten, “Positionsbaserade tjänster” med bland annat @tomaswennstrom och “Innehållet: Allt är arbetsmaterial” med @martinalind och Martin Jönsson. Och såklart: Firesheep – och upplevelsen att sitta på ett seminiarium med hundratals uppkopplade deltagare och se konto efter konto dyka upp i sidebaren i Firefox med full access. Däribland mitt eget, öppnat via en Facebook Connect-påloggning på en annan site (alltså utan att jag var inne på Facebook.

Uppdatering: det syns knappt i filmen men jag bar lila. Pernilla Näsfors noterade, kanske fler?

Tags: , , , , , , ,

 • Pingback: Länksprutning – 28 October 2010 – Månhus

 • Pingback: Karriärmorsan» Blogg-arkiv » Tjejkodare, var är ni? Inspiration för tjejer i it-branschen

 • Pingback: Länkar från Löwenhamn – 28 October, 2010 | Henrik Löwenhamn

 • Pingback: Det är inget mindre än en revolution som pågår « Johan Lange's view on…

 • Elena

  Låter spännande det ni gör på TV4. Du, behöver ni någon tidsbegränsad projektledare / verksamhetsanalytiker eller dylikt hos er så hojjta gärna till.

  • http://strm.se per åström

   Allright! Men var är du nuförtiden?

   • Elena

    Är verksamhetsanalytiker och projektledare på Renault Nordic. Har genomfört en hel del projekt inom området finans och distribution, men även andra områden såsom kvalitet och homologering (anpassa bilar till lokala marknader). Är ansvarig för områdena finans, marknad och distribution för Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi arbetar främst med en RUP-liknande Renaultspecifik metod samt agilt. Tänkt vara mammaledig fram till slutet av året, men måste vara tillbaka senast 17 jan (m a p föräldraersättning). Tänker mig tillgänglighet första halvan av 2011. Kunde det vara något för er?

 • Elena

  Låter spännande det ni gör på TV4. Du, behöver ni någon tidsbegränsad projektledare / verksamhetsanalytiker eller dylikt hos er så hojjta gärna till.

 • http://strm.se per åström

  Allright! Men var är du nuförtiden?

 • Elena

  Är verksamhetsanalytiker och projektledare på Renault Nordic. Har genomfört en hel del projekt inom området finans och distribution, men även andra områden såsom kvalitet och homologering (anpassa bilar till lokala marknader). Är ansvarig för områdena finans, marknad och distribution för Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi arbetar främst med en RUP-liknande Renaultspecifik metod samt agilt. Tänkt vara mammaledig fram till slutet av året, men måste vara tillbaka senast 17 jan (m a p föräldraersättning). Tänker mig tillgänglighet första halvan av 2011. Kunde det vara något för er?