Läste Svenska Hackare (och blev inspirerad)

Svenska Hackare (av Linus Larsson och Daniel Goldberg) är boken som får dig vilja byta lösenord! Klart läsvärd om man är intresserad eller arbetar med webb, handlar om senaste decenniets datorhack och beröringspunkter runt omkring: Pirate Bay, kultur, kriminalitet och media. Nutidshistoria, välskriven sådan.

Den sortens böcker intresserar mig mer och mer nuförtiden (ålderstecken?): aktuell historia, fakta och memoarer. Extra mycket om det är någonting jag upplevt eller personer jag känner. Det får mig också att tänka på att det skrivits för få böcker om svenska webben och hur den vuxit fram senaste 15 åren. DET är böcker jag skulle vilja läsa.

Har också funderat på att jag borde skriva ner lite själv. Baserat på vad jag kommer ihåg, gamla mail, anteckningar och gemensamma efterhandskonstruktioner skulle jag kunna beskriva hur jag upplevde Aftonbladet.se växa fram (från <20 till >120 anställda), SvD.se, Schibsteds svenska och norska del inifrån och nu senast TV4 Digitala Medier (tidigare Nya Medier) och Bonnier. Kapitel med “Mina bästa chefer”, “Varför Bjarnux?”, “Valmyndigheten och alla Val (och resultatsnurror)”, Stapplande steg på moln”, “Genier at work”, “Hur tänkte vi?”, “Texttv kommer överleva oss alla”, “Projektmodell? Projekt-vadå saru?”, “Webbyråer vi minns”, “Schibsted vs. Bonnier”, “Annonsformaten gud glömde”, “Haverier vi inte kunde förtränga”, “What would Bink do?”. Och mer.

Om så bara för mig själv och mitt egna minne, men jag vet att jag skulle vilja läsa andras böcker från samma tid. Men jag väntar nog tills mer preskriberats…

Tags: , , ,

 • http://pellesten.net/ Pelle Sten

  Börja med att blogga kapitlen. Det är ändå bara jag som läser så det är ingen fara. 😉

 • http://pellesten.net/ Pelle Sten

  Börja med att blogga kapitlen. Det är ändå bara jag som läser så det är ingen fara. 😉

 • http://twitter.com/JoakimWestin Joakim Westin

  Ser fram emot din berättelse 😉

 • http://twitter.com/JoakimWestin Joakim Westin

  Ser fram emot din berättelse 😉

 • Pingback: Länksprutning – 8 June 2011 – Månhus