Jag och Lion

Om man ska testa något måste man berätta hur det går (sån är regeln). Just nu testar jag Lion och kan berätta att det går sådär. Många nya funktioner att upptäcka och det är mycket att lära om (mest fascinerande: scroll-rörelsen har bytt håll). Powerbook har blivit en iPad (nästan). Det som inte fungerar och som verkligen stör är att sök inte längre fungerar i Entourage (mail och kalender) och att utskrift inte längre fungerar. Att jag använder Entourage är inte frivilligt men nödvändigt och skrivarrutiner kommer säkerligen uppdateras snart. Men om du har några såna beroenden så är det för tidigt att uppgradera, annars: uppgradera.

Uppdatering: 2011-08-18 Välj att förhandsgranska mail i Entourage till höger istället för under så fungerar söket! Skumt att funktionen är beroende av vy man använder men så är det. Per-Åke tipsade.

Tags: , , , , , ,

  • http://twitter.com/ducedo Stefan Nilsson

    Jag fick Lion tillsammans med min Air förra veckan och är hittills ganska nöjd. Gillar att man får fram alla öppna fönster genom att dra fyra fingrar uppåt. En efterlängtad funktion även om det inte är lika smidigt som en fungerande tabb-funktion som Mac fortfarande, underligt nog, saknar. Jag har försökt lösa det med program såsom Window Commander men där dyker det upp tomma fönster som inte ska finnas (t.ex. för Chrome) utan egentligen är en dold aktivitet. I övrigt fungerar deras scroll väldigt bra.

  • http://twitter.com/ducedo Stefan Nilsson

    Jag fick Lion tillsammans med min Air förra veckan och är hittills ganska nöjd. Gillar att man får fram alla öppna fönster genom att dra fyra fingrar uppåt. En efterlängtad funktion även om det inte är lika smidigt som en fungerande tabb-funktion som Mac fortfarande, underligt nog, saknar. Jag har försökt lösa det med program såsom Window Commander men där dyker det upp tomma fönster som inte ska finnas (t.ex. för Chrome) utan egentligen är en dold aktivitet. I övrigt fungerar deras scroll väldigt bra.