How to: försvenskad och förbättrad iPhone

iPhone är inte bara en mobiltelefon, det är en liten dator.

Idag kunde jag sitta utomhus i solen och skriva en kravspecifikation, telefonera, SMS-a, fotografera, surfa, kolla mail och köra IM i faktiskt osannolikt högt tempo. Svenska ordlistan gör att mindre språkfel rättas autmatiskt och det ökar träffsäkerheten. Å, Ä och Ö döljer sig bakom A och O och det tar en halv sekund innan de alternativen visas så de bokstäverna är “långsamma”.

Så här har jag gjort i ordning telefonen:

1. Uppgraderat till 1.1.4 i iTunes.
2. Kört Ziphone för att använda svenskt SIM-kort.
3. Installerat svensk ordlista och svenska inställningar (datum-, nummerformat etc.)
4. Installerat Fring för att få IM (Skype, Messenger, AIM). Med Fring kan man även ringa med Skype Out. Stor bugg med chattfunktionen: inkommande meddelanden som innehåller åäö syns inte, man ser bara ATT man fått ett meddelande.
5. Och som bonus installerat vt100 (finns i Installern) för att få root-access. Det fungerade inte omedelbart av någon anledning men den här fixen räckte.

Jaiku körde jag tidigare via Juhu men jag tycker m.jaiku.com är enklare och snabbare. Praktiskt att kunna lägga bokmärken på startmenyn.

Så nu blir livet lite enklare med en mindre dator att bära på till möten.

Fler förslag på förbättringar?!

Uppdatering 080428: Jag har uppdaterat #3 ovan från Swephones ordlista till Iphonedict med 78 848 ord och där orden också har relevanskopplingar. Mycket bra resultat och enkelt att installera. Tack för förslaget Kia!

Svenska tangentbordet har jag inte testat ännu.