ABC80, någon?

Någon gång på 80-talet kom pappa hem med en ABC80 från jobbet. Den hade några bytes minne, några Hz CPU och ingen hårddisk men plats för två stora disketter. På den lärde jag mig programmera:

10 PRINT “PER”
20 GOTO 10

Nu dök hela paketet upp igen vid en vinds-städning hemma hos mina föräldrar: tangentbord, skärm, diskettstation, kablage och fem-sex böcker (bland annat om ordbehandling). När den ställdes undan fungerade den fortfarande, oklart vad som händer om man sätter igång den nu.
Frågan är ju, vad gör man med den nu (nej, man kan inte kolla mail med den..)?

Tags: , , , , , , , ,

  • http://winesworld.net Morten Pedersen

    Vi brukte disse i datafaget på videregående skolen i perioden 81-83. Morsomt å se bilde av en slik igjen. Vi brukte kassettspiller.

  • http://www.braxonfood.se Alice

    Min pappa kom också hem med en ABC80 i början på 80-talet. Jag var och klappade på den här om dagen på mina föräldrars vind. Egentligen lovade jag mig själv att jag skulle sätta upp den som spelstation så fort jag inte längre bodde i en etta ,men det har liksom inte blivit av än.