Do the right thing

För mig blev 2009 ett år då jag dramatiskt minskade antalet prylar och saker runt omkring mig (till stor del på grund av flytt). Färre saker, men bättre. Ungefär det som Bruce Sterling föreslår. Det finns mycket kvar att göra men det var ännu mer när jag började.

Att använda min tid bättre är också en evig strävan, Bruce Sterling skriver klokt om det också:

Good experiments are well-designed experiments. Real experiments need a theory. They need something to prove or disprove. Experiments need to be slotted into some larger context of research, and their results need to be communicated to other practitioners. That’s what makes them true “experiments” instead of private fetishes.

If you’re buying weird tech gizmos, you need to know what you are trying to prove by that. You also need to tell other people useful things about it. If you are truly experimenting, then you are doing something praiseworthy. You may be wasting some space and time, but you’ll be saving space and time for others less adventurous. Good.

Jag tycker inte man ska begränsa sig till att läsa in “weird tech gizmos” i beskrivningen utan förutsätta att det täcker allt du lägger din tid på. Tänk efter hur du använder din tid och vad det tillför ditt liv eller din omgivning.

Tags: , , , , ,

 • http://jardenberg.se/ Joakim Jardenberg

  Just att räkna med “nytta för omgivningen” som en parameter tycker jag gör mil av skillnad. Good stuff.

  • http://strm.se per åström

   Tack, visst är det. Svårt att saxa ett stycke och få hela innehållet att komma till sin rätt.

   Klart är iaf att jag behöver läsa mer som han gjort för uppenbarligen slår det an något i mig.

 • http://jardenberg.se Joakim Jardenberg

  Just att räkna med “nytta för omgivningen” som en parameter tycker jag gör mil av skillnad. Good stuff.

 • http://strm.se per åström

  Tack, visst är det. Svårt att saxa ett stycke och få hela innehållet att komma till sin rätt.

  Klart är iaf att jag behöver läsa mer som han gjort för uppenbarligen slår det an något i mig.