#bonnierhackday: Repr.is

“Vi kanske skulle testa det där YQL?” – sa Marcus Lindén (@mackielinden) några minuter in i Bonnier Hack Day i torsdags. Det var ungefär så mycket vi hade förberett oss och YQLYahoo Query Language – hade Chris Thorpe kort passerat i sin presentation någon timme tidigare.

Konceptet “alla Play-tjänster på samma ställe” hade vi bestämt oss för liksom namnet Repr.is (som Thomas Strindberg @thompabompa myntade för något år sedan och som jag köpte i höstas) men det var ungefär allt vi förberett. Men en stund senare vred Marcus på datorn och visade att han med en YQL-fråga fått ut hela A-Ö-listningen från SVTPlay som en RSS (eller JSON funkade också). För det var en annan sak vi konstaterade: Play-tjänster har inga API:er. Med hjälp av Yahoo Pipes byggde vi ihop flöden så att vi fick ut listor med alla resurser färdigsorterade och sen presenterade vi allt med WordPress.

Vi pratade också om alternativa sätt och vi gjorde ett sök med Google Site Search som såg ut såhär:

som fungerade men det kändes inte tillräckligt utmanande och det var också för mycket reklam i träffarna (ja, det går att betala för att få bort).

Det var kul, lärorikt och utmanande. Extra roligt att vi hann sy ihop delarna så att det finns något att titta på. Nu får vi se vad nästa steg blir.

Nämde jag att vi fick en finalplats av juryn för projektet? Tack Marcus för en grym insats och bra samarbete!

Tags: , , , , , ,