Söndagsrespekt: Bambuser

Bambuser – en plattform för att sända livevideo från mobiltelefoner. Ladda ner en gratis app och sänd ljud och bild live över internet så hela världen kan se och kommentera.

Varje dag ser jag bambuserlänkar i mina flöden som visar videos med innehåll från bland annat konferenser, konserter, presentationer, demonstrationer, nonsens och viktigheter. När tjänsten var ny hette ungefär varannat klipp “Testar” men nu har det blivit en helt egen mediekanal. En plattform som verkligen lever upp till betydelsen “en plattform att bygga vidare på” där avsändaren skapar innehållet och alla kan ta del och kommentera och förädla det vidare. Bambuser skapar en länk mellan avsändare och tittare och eftersom en bild säger mer än ord och video säger… tja, mer än bilder….. så kan innehållet bli hur tungt som helst. Det är upp till avsändaren.

Men jag tycker att Bambuser är ett fantastiskt verktyg. Jag använder det oftare som tittare än som avsändare men jag är otroligt imponerad enkelheten, genomförandet och genomslaget. Tröskeln har aldrig varit lägre för att sända egna rörliga bilder live (och göra de tillgängliga ondemand).

Och nu har sajten en egen kategori för #Egypt.

Respekt!!

Tags: , , , , ,