Angry Birds – mest för pojkar och lite för flickor

Rovio och Angry Birds får nog anstränga sig lite mer: jag tänkte köpa t-shirts till småflickorna men hittade inga roliga. Pojkarnas däremot – både fler till antalet och roligare sortiment. Trist.

Sortiment för flickor:

Sortiment för pojkar:

Tråkigt, de fick inte mina pengar. Med tanke på sin affärsmodell får de nog snäppa upp sig lite.

Tags: , ,

 • Hgfghhttg

  När vi är barn har vi samma kroppsformer, så felet här ligger inte i att flickorna har färre utbud att välja på, utan i det ständiga behovet att dela in oss efter kön. T-shirts som t-shirts.

  Varför ska tjejer ha tajtare form på tröjorna än killarna, till exempel? Det finns inget godtagbara skäl alls till den här löjligt överdrivna indelningen. Så jo – tjejerna och killarna har samma utbud. Man kan välja att köpa kläder utanför könsgränserna.

 • Hgfghhttg

  När vi är barn har vi samma kroppsformer, så felet här ligger inte i att flickorna har färre utbud att välja på, utan i det ständiga behovet att dela in oss efter kön. T-shirts som t-shirts.

  Varför ska tjejer ha tajtare form på tröjorna än killarna, till exempel? Det finns inget godtagbara skäl alls till den här löjligt överdrivna indelningen. Så jo – tjejerna och killarna har samma utbud. Man kan välja att köpa kläder utanför könsgränserna.

 • Pingback: Christians digest for September 26th | Christians lifestream

 • Nana

  Att tjejer och killar har samma utbud vill jag inte riktigt hålla med om. I de flesta affärerna är tjejavdelningarna betydligt större än pojkavdelningarna. Dessutom kan tjejer välja en del av killsortimentet medan killar vill inte gärna ha tajta tröjjor med rosa detaljer på (i alla fall när de har kommit upp i skolåldern). Därför vill jag påstå att tjejer har överlag en betydligt större utbud av kläder att välja mellan än vad pojkar har.

 • Nana

  Att tjejer och killar har samma utbud vill jag inte riktigt hålla med om. I de flesta affärerna är tjejavdelningarna betydligt större än pojkavdelningarna. Dessutom kan tjejer välja en del av killsortimentet medan killar vill inte gärna ha tajta tröjjor med rosa detaljer på (i alla fall när de har kommit upp i skolåldern). Därför vill jag påstå att tjejer har överlag en betydligt större utbud av kläder att välja mellan än vad pojkar har.