There’s Something in the Air

I morgon inleds Macworld San Francisco med en Keynote med Steve Jobs. Årets banderolltext runt mässområdet är “There’s Something in the Air”. Det spekuleras mycket kring innebörden av det, till exempel att det kommer en ny dator som heter Macbook Air. Tunn, lång batteritid och Flashminne samt iPhone-gränssnitt, kan det vara nåt?

Jag vet några saker jag saknar, bland annat:
– Timemachine trådlöst över nätet (via hårddisken inkopplad till wifi-stationen) så att alla backuper tas autmatiskt
– iPhone “på svenska” med 3G
– fler program till iPhone (kommer med SDK’n)
– inbyggt 3G i bärbara datorer
pryl för att få in ljud och bild trådlöst i TV-n

Men som vanligt blir man överraskad med bra produkter som man inte visste att man behövde men som man tisdag kväll undrar hur man egentligen klarat sig utan.

Flera sajter följer evenemanget, bland annat Macrumors.

Hela Keynoten läggs ut streamad i efterhand, kolla på Apple.com (vars förstasida nyss uppdaterades med ovannämnda budskap).

Jag var där på plats för några år sedan och det är en konstig upplevelse – en hybrid mellan rockkonsert, kyrkomöte och produktdemonstration. Tusentals i publiken (så här ser det ut ungefär) som jublar när nya produkter (och säljstatistik visas). Egentligen oavsett produktens värde. Det är en av Steve Jobs verkliga styrkor – hans “reality distortion field“. En annan är hans förmåga att ta fram (och driva fram) nya produkter. Därför är den här Wired-artikeln om utvecklingen av iPhone läsvärd.