Mitt livs form?

Det är knappast någon hemlighet att jag gillar cykelpendling och att jag tycker fler borde cykla till jobbet, men jag förvånas ändå över hur mycket träning det ger: i onsdags klev jag upp en halvtimme tidigare än vanligt, åt ett ägg, drack en kopp kaffe, tog ett glas vatten och sprang sen en omväg till jobbet. Det blev nästan 22 km löpning, något längre än en halvmara som är 21.1 km. Jag klockade halvmaran och jag avverkade den på ungefär en timme och trettiofem minuter.

För några år sedan sprang jag samma distans på Stockholm Halvmarathon – ungefär tio minuter långsammare (trots publik, medlöpare och vätskekontroller). Skillnaden i träning: cykelpendling!

På cykel är det ungefär 14 km mellan hem och arbetsplats. Cyklar jag varje dag blir det tio pass i veckan á ~40 minuter. Det är tid som jag varje dag använder på transport – vare sig jag åker kommunalt eller cyklar. Men med heltidsjobb, tre barn och husprojekt är träning svårt att klämma in om jag inte utnyttjar just de här luckorna.

Igår arbetade jag sista dagen inför sju månaders föräldraledighet och jag ser det som helt orimligt att ens få till halva träningsdosen. Det ligger en djup ironi i att jag kan träna mer när jag jobbar heltid än när jag är hemma och “ledig” med barn, men så är det. Hela mitt träningsupplägg finns loggat på Runkeeper och jag fasar för att passen kommer glesas ut nu när jag nått den här formen.

I september ska jag springa en ny halvmara (samma lopp som tidigare i Stockholm), får se vad jag levererar då.

Men jag säger det igen: mer cykelpendling to the people. Du borde också testa, det är lite meckigt i början men sen går det av bara farten.

Tags: , , , , ,

  • http://twitter.com/standoutdavid David Svensson

    Har också börjat cykla lite mer. Jag har dock bara 1 km till jobbet, men det är smidigt att ta cykeln till kundbesök ibland.

  • http://twitter.com/standoutdavid David Elbe

    Har också börjat cykla lite mer. Jag har dock bara 1 km till jobbet, men det är smidigt att ta cykeln till kundbesök ibland.

  • Petra_Maratonbloggen

    Får väl börja ta omvägar till jobbet 🙂

  • Petra_Maratonbloggen

    Får väl börja ta omvägar till jobbet 🙂