Hitech, hajjtech, schmajjtech

Att springa i rätt skor är viktigt, eller? Mina tre år gamla skor är utslitna på ovansidan och jag behöver nya. Tidigare har jag gått till Löplabbet och sprungit in några nya och handlat det personalen rekommenderar.

Nu börjar jag med att kolla på deras sajt (och Runners Store) för att se vad som finns:

Gel-3020 har också ett mjukare material vid tåledens utsida för att minska och förhindra besvär för löpare med Hallux Valgus.

Lunarlonmellansula innebär en mjuk kärna i ett hårdare skal, vilket ger optimal avvägning mellan stötdämpning och stabilitet.

Dynamic Support innebär att mellansulan är utformad med en kilkonstruktion, vilken anpassar stabiliten efter den enskilde löparens belastning.

Mellanfotsförstärkning i Flywire-design ger effektivt stöd och säker passform.

Strategiskt placerade förstärkningar i ovandelen ger stöd och säker passform.

Cushlonmellansula och Zoom Air i häldelen ger hållbar stötdämpning.

Tack vare adidas teknologi TORSION® SYSTEM skapas stabilitet och ett perfekt anpassat stöd i fotvalvet medan GEOFIT™+-komfort och FORMOTION-teknologin ger härlig löpning på alla underlag, en jämn och skön löpupplevelse helt enkelt.

Jag – som i vanliga fall gillar teknologi – känner mig olustig inför att handla pjuck för 1500 spänn med ovanstående beskrivningar (som dessutom är rätt fula och bör bytas efter 150-200 mil).

Människoarten är ungefär hundrafemtiotusen år gammal och har sprungit hela tiden. Våra fötter är anpassade till det.

BEHÖVER jag verkligen Gel-3020, Lunarlonmellansula, Dynamic Support, Mellanfotsförstärkning i Flywire-design, Strategiskt placerade förstärkningar, Cushlonmellansula, Zoom Air och TORSION® SYSTEM eller GEOFIT™+-komfort?

Vi får väl se.

Fortsättning följer…

Tags: , , , , , ,